Beilstein aan de Moezel

door | okt 13, 2015 | Alle foto's, Natuur, Portfolio | 1 reactie

Tijdens ons tripje naar de Moezel afgelopen september het plaatsje Beilstein bezocht. Wat een prachtig dorp is dat, het staat vol met oude vakwerkhuizen en andere schitterende gebouwen met als kers op de de taart Burg Metternich.

Waar we de avond ervoor er al heerlijk hebben gegeten, de volgende morgen vroeg op naar Beilstein.
Gewapend met camera een aantal foto’s gemaakt van dit mooie dorpje en de omgeving.

Onderaan in het dorp komen en gaan de rondvaartboten. Ook de bussen met toeristen komen en gaan. Wat het gezellig geheel maakt.

Alle moed bijeengeraapt en aan de klim begonnen het dorpje in, waar een bord ons vertelde dat het 10 minuten lopen is naar Burg Metternich, nou laten we dat maar doen. Dit was dus 10 minuten voor een geoefend klimmer denk ik, want na 2 minuten stond ik met het zweet op mijn hoofd uit te puffen 🙂 Na enige tijd toch aangekomen bij de burcht, en het was de klim meer dan waard! Wat een mooi uitzicht! En tijdens onze klim waren de wolken die er eerst nog hingen bijna helemaal verdwenen en was het prachtig weer geworden.

Na boven genoten te hebben van een heerlijk wit wijntje en wat lekkers de afdaling weer ingezet terug naar beneden waar het nog drukker was geworden en het veer het druk had met het heen weer pendelen van de vele bezoekers.

Al met al een prachtige dag in een schitterende omgeving en dorpje (met heerlijke wijnen).

Home » Alle foto's » Natuur » Beilstein aan de Moezel